Gespecialiseerde Fysiotherapie voor alle inwoners van De Staart in de leeftijd van 55 jaar en ouder

Vitaliz, locatie ‘De Merwelanden’

Adres: Haringvlietstraat 515, De Staart, 3313 EM Dordrecht


Fysiotherapie 55+? Vitaliz biedt het u. Vanuit haar oefen- en behandelruimte in woon- en zorgcentrum ”De Merwelanden”. Gevestigd in de bekende Dordsche wijk de Staart. De praktijk is recent gerenoveerd en is vanzelfsprekend goed bereikbaar en toegankelijk voor rolstoel- en rollatorgebruikers. De oefenzaal biedt mogelijkheden om te testen en te meten en er kan onder begeleiding worden getraind.

Fysiotherapie in de Staart

Woont u in de wijk de Staart? Dan kunt u voor fysiotherapie bij Vitaliz ”De Merwelanden” terecht. Zodat u zo vitaal mogelijk blijft. Zodat u zo lang mogelijk zelfstandig kunt functioneren en zoveel als mogelijk klachtenvrij kunt blijven.
Alle bewoners van de verzorging-, service- en aanleunappartementen van ”De Merwelanden” kunnen hier in onze behandelruimte worden behandeld. En doordat ouderen steeds langer zelfstandig thuis (willen) wonen, behandelen we steeds meer cliënten en hun verzorgenden uit de directe omgeving in de wijk de Staart. De praktijklocatie is daarom gericht op alle inwoners uit de omgeving Plein 1940-1945, de omgeving Beekmanstraat, Noorderkwartier, Amerstraat eo, Spaarbekken, Merwepolder-West en Merwepolder-Oost.
Vanzelfsprekend kunt u voor fysiotherapie ook aan huis worden behandeld.

Fysiotherapeut

De fysiotherapeut is Lidia Quadvlieg. Lidia is tevens bevoegd manueel therapeut. Lidia voert hier haar praktijk op maandag, woensdag en donderdag van 07:30 tot 17:00. Zij is voor onder behandeling zijnde cliënten rechtstreeks bereikbaar op telefoonnummer: 06-4610 3304. Naast algemene fysiotherapie en manuele therapie biedt Lidia vanuit Vitaliz – in samenwerking met andere zorgprofessionals – maatwerk. Maatwerk op het verbeteren van vitaliteit, zelfredzaamheid en verminderen of wegnemen van gezondheidsklachten aan het steun- en bewegingsapparaat van de mens.

Mantelzorg

Regelmatig verzorgt Lidia workshops voor mantelzorgers. Het gaat dan om overbelasting en blessures te voorkomen bij het zware werk dat mantelzorg met zich mee brengt. In de workshop Til- en transfertechnieken voor mantelzorgers leert u hoe u uw eigen lichaam in fysieke zin ontlast bij de mantelzorg.

Afspraak maken

U belt 078 – 616 0202 voor het maken van een afspraak voor een eerste consult of voor info. De lijnen zijn geopend van 08:00 – 18:00 op alle werkdagen, behoudens officiële feestdagen.