Over ons

We vertellen je graag meer over Vitaliz!

Over Vitaliz

Vitaliz levert fysiotherapeutische zorg die past bij de ouder wordende mens. Onze werkwijze is gericht op het realiseren van concrete behandeldoelen en wordt met cliënt en eventuele mantelzorger(s) afgestemd, zodat de juiste fysiotherapeutische zorg verleend kan worden. We focussen op zorg die vitaliteit/zelfredzaamheid verbetert (of zo lang mogelijk behoudt) en/of klachten vermindert/wegneemt. Hiermee kan men beter, met meer plezier en langer zelfstandig(er) functioneren.

Patiëntenbestand

Doordat ons patiëntenbestand enkel patiënten van 55 jaar en ouder betreft, zijn wij meer ervaren en gespecialiseerd in het behandelen van klachten en aandoeningen die voornamelijk voorkomen bij senioren. Zo hebben wij bijvoorbeeld veel ervaring met duizeligheid, kwetsbaarheid, de ziekte van Parkinson, dementie, evenwichtsproblematiek, neurologische problematiek en (herhaaldelijk) vallen.

Onze vijf fysiotherapeuten

Al jaren werken wij samen. Ontdek onze fysiotherapeuten!

Anja Dingemans

Lisanne Venema

Lidia Quadvlieg

Letty Verschoor

Nicolette Vollering

4 Locaties

Vitaliz is gevestigd op 4 locaties in Dordrecht. Behandeling desgewenst aan huis

Vitaliz
De Merwelanden

De Staart

Vitaliz
Dubbelmonde

Dubbeldam

Vitaliz
Het Sterrenwiel

Sterrenburg

Vitaliz
Het Waterwiel

Wielwijk

Meer informatie over de fysiotherapeuten

Ik ben al sinds 1990 werkzaam als zelfstandig fysiotherapeut. Al snel werd mij duidelijk dat het mooiste doel voor mij in het werk een zo goed mogelijke omgeving creëren om te werken aan herstel of behoud van functies, zodat men gemakkelijker kan bewegen met de beperkingen die ouderdom (en/of eventuele ziektes) met zich meebrengt.

Door de jaren heb diverse cursussen gevolgd om up-to-date te blijven met als items pijn, kwetsbaarheid, het ouder worden, palliatieve begeleiding en neurologische problematiek.

Ik vind het belangrijk en fijn om met andere disciplines (zowel individueel als in multidisciplinair overleg) samen te werken. Bijvoorbeeld: huisartsen, specialisten, ergotherapeuten, logopedisten, diëtisten, pedicure, podotherapeuten, collega fysio’s, praktijkondersteuners, verzorgende en mantelzorgers.

In 2015 heb ik mijn diploma fysiotherapie behaald aan de Hogeschool Rotterdam. Daarna ben ik aan het werk gegaan in de praktijk en realiseerde ik me al snel dat ik complexe gezondheidsproblemen het meest interessant vond. Vanuit deze interesse ben ik begonnen met de master geriatriefysiotherapie, die ik in 2020 heb afgesloten. Hier heb ik veel kennis opgedaan over de ‘ouder wordende mens’, en bijbehorende ziektes en aandoeningen die regelmatig voorkomen. Ik behandel niet alleen een “knie” of een “rug”, maar kijk ik verder naar het ontstaan van het probleem en het effect hiervan op het functioneren. Weer zelfstandig naar het toilet kunnen, of weer een uur kunnen wandelen; geen doel is te klein of te groot voor mij. Samen kijken we naar wat nog haalbaar is en hoe we dit kunnen bereiken, vaak kunt u meer dan u denkt!

Al sinds 1990 werkzaam als zelfstandig fysiotherapeut. Werkzaam in Dubbelmonde, Merwelande en omgeving.

Naast algemeen fysiotherapeut ook geriatrisch gericht (door de cursussen daarover in al die jaren) en gespecialiseerd therapeut in het behandelen van mensen met de Ziekte van Parkinson (ook aangesloten bij Parkinson Net).

Ik heb altijd gewerkt met mensen op leeftijd, met als doelen: het behoud van kunnen, waardigheid, waar mogelijk onafhankelijkheid en zoveel mogelijk behoud van zelfstandigheid.

Ik vind het enorm belangrijk om de mens (persoon) en zijn/haar wensen altijd voorop hebben staan. Omdat het bij de persoon van A-Z gaat is de samenwerking met andere disciplines (medisch en paramedisch maar ook de mantelzorgers) naast een must (voor mij) ook een verrijking, om zo samen (met de cliënt) tot het beste behandeldoel te komen.

Door de jaren heen cursussen gevolgd om up-to-date te blijven m.b.t mijn patiënten groep o.a:

  • Neurologische problematiek;
  • Kwetsbaarheid en het ouder worden;
  • Duizeligheid;
  • Valpreventie (vallen verleden tijd);
  • Ziekte van Parkinson.

Evenals mijn collega’s ben ik een geregistreerd fysiotherapeute en al jarenlang gespecialiseerd in geriatrische fysiotherapeutische zorg voor ouderen.

Ik ben Geriatriefysiotherapeute. Daarnaast ben ik gespecialiseerd in het behandelen van Parkinsonpatiënten en daarvoor aangesloten bij Parkinsonnet Drechtsteden. Ik heb hiervoor o.a. het certificaat voor Parkinson Wellness Recovery Welness (PWR) behaald. Ook ben ik aangesloten bij het duizeligheidsnetwerk.

Ik voer mijn praktijk op maandag en vrijdag tussen 8:00 en 18:00 in het Sterrenwiel en aan huis.